pondelok 23. februára 2009

The Teknoist - ...Like a Hurricane Made of Zombies (2008)

...Like a Hurricane Made of Zombies
The Teknoist
2008 / Ad Noiseam
info: myspace, last.fm

Berlínsky label Ad Noiseam vydal minulý rok prvý dlhohrajúci album veterána hardcore a gabber scény djja a producenta, ktorého sme mimochodom mali možnosť zhliadnuť naživo už aj v našich končinách, angličana Mike Haywarda (a.k.a. The Teknoist). A
lbum ktorý priamo ilustruje jeho postupný odklon od rovných beatov k viac breakcoreovo pojatej rytmickej smršti. Nie žeby sa z jeho tvorby vytratili silne zdistortované beaty a basy, alebo nebodaj tanečnosť. Jadro albumu stále tvory silne tanečno orientovaný 4x4 beat, lenže pomedzi tento základ sa preplietajú a stále viac predierajú zlámané beaty, ktoré mu spolu s vynikajúco vystavanými melódiami dodávajú až prekvapivú ľahkosť (napr geniálne epická Lion Girl). Melodickosť tohto materiálu je asi to, čo poslucháča najviac prekvapí a čo by možno až v takom množstve nečakal, čo Teknoistu stavia po bok jeho kolegu Endusera. Teknoistova tvorba stále zostáva ťažká a tvrda ale v žiadnom prípade nie ubíjajúca, čo spôsobujú práve spomínané striedania melodických a atmosférických trackov s tvrdšími a priamočiarejšími „dancefloor smashermi“.
V ostatných ohľadoch je ...Like a Hurricane Made of Zombies docela regulérny breakcoreový album s hlbokými basmi, rozsekaným amenom, dokonca príde aj na obligátne gitary napríklad vo Full Metal Teknoist s vynikajúco vysamplovaným Linkin Parkom.

Vypočuj si: youtube, youtube

pošli na vybrali.sme.skTop ČlánkyLinkuj si !

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára